Přihlášení | Registrace

Zapomenuté heslo
zážitek ― zábava ― poznání Vstoupit

Přehled pivovarů s prohlídkami


Pivovar Faltus

Pivovar z roku 2012 navazuje na v roce 1971 uzavřený městský pivovar. Roční výstav je cca 1000 hl. A paní sládková Radovana Maixnerová má v sortimentu od výčepní 10 % přes klasické spodně kvašené ležáky značky Kohout až po 15 % stout Viktor a 18 % IPA Adreu. Označení piva Kohout pak vychází z erbu města a pokud je Vám více než 18 let, tak se můžete stát členem Klubu přátel kohouta. Pivovar dopřeje pivním nadšencům od pivního skla a etikety až po pivní kosmetiku.

Více >>

Pivovar Ferdinand

Letopočet 1897 odkazuje na otevření rekonstruovaného moderního pivovaru nejslavnějším vlastníkem, arcivévodou Františkem Ferdinandem d´Este. Od něj je odvozen i současný název Ferdinand. Budoucí obět sarajevského atentátu koupila pivovar založený měšťany roku 1872. Pivovar vaří klasickou technologií českého piva s hlavním kvašením na otevřených spilkách. Roční výstav dosahuje 25 000 hl. Pivovar má vlastní humnovou sladovnu a v areálu pivovaru se celoročně konají různé akce.

Více >>

Pivovar Gambrinus

Pivovar Gambrinus byl založen v roce 1869 a jméno Gambrinus získal v roce 1919. Jméno je odvozeno od pověstného brabantského vévody Jana I. Pivovar dnes patří k nejmodernějším závodům v zemi a technologicky je propojen s Plzeňským Prazdrojem. S pivovarem Prazdroj (dříve Měšťanský pivovar v Plzni) sfúzoval již v roce 1933. Tento podnik pak od roku 1994 nese název Plzeňský Prazdroj. Produkce je postavena na spodně kvašených pivech vyráběných moderními pivovarskými technologiemi.

Více >>

Pivovar Garage

Od února 2013 je v Ostravě - Martinově nový restaurační minipivovar. Osobitý interiér doplňuje i značka místního piva Garážmistr. Tradiční spodně kvašená piva (10%, 11%,12%,13%) doplňuje pivo pšeničné a další svrchně kvašené speciály. Navíc v klubu jsou stále nějaké akce a perličkou je, že při útratě u stolu pro 1 až 4 hosty nad 3000,- Kč můžete odjet domů vozem Rolls Royce Silver Shadow s řidičem do 20 km ZDARMA.

Více >>

Pivovar Holba

Pivovar Holba stojí v Hanušovicích od roku 1874. Dostal název po tehdejší části obce, který současně představuje také starou objemovou míru. Dnes je pivo Holba symbolem Jeseníků, známé jako Ryzí pivo z hor. A patří mu řada prvenství. V Holbě v roce 1984 uvařili první jedenáctku v republice Holbu Šerák. Dodnes je nejoblíbenějším pivem a vlajkovou lodí značky. Součástí hanušovického pivovaru Holba je pivovarské muzeum, které vás poutavě seznámí s pivovarnickým řemeslem. Pokud toužíte po stylové idylce, můžete tady posedět na terase stylové restaurace s výhledem na pivovarské rybníky a popíjet fortelně načepované Ryzí pivo z hor s jedinečnou chutí v každém doušku. V areálu pivovaru se také můžete ubytovat v moderních apartmánech.

Více >>

Pivovar Hostivar

Restaurační pivovar Hostivar funguje od roku 2013 v moderní a velmi povedené budově s proskleným průčelím s varnou. Sortiment je velmi široký a začíná od Cyklistické osmičky, přes klasické ležáky, až po 17 % Doppelbock (adventní). O úspěchu svědčí v roce 2013 udělený titul minipivovar roku.

Více >>

Pivovar Hubertus

Uváděný rok 1457 je datem první zmínky o pivovaru v Kácově. Novodobý pivovar pak byl ve stejném objektu jako stávající zrušen roku 1957 za dob centrálního plánování. Od roku 2001 se vaření piva obnovilo a postupně se objekt opravoval. Byť i zde došlo k několika vývojovým zvratům od likvidace po opětovný rozmach. Pivovar je přímo u řeky Sázavy a byl zasažen všemi povodněmi, co kraj potkaly. Výstav jde však stále nahoru a dosahuje již 25 000 hl. Díky vlastní lahvovně můžete obchodní název piv Hubertus najít i v celorepublikové síti supermarketů.

Více >>

Pivovar Chomout

Vše co děláme, děláme s láskou k tradici. Našim cílem je stát se regionálním pivovarem a dodávat pivo do restaurací v okolí. Vaříme živé a zdravé pivo všech pivních stylů podle původních receptur. Ctíme originální postupy vaření piva bez pasterace a filtrace. Používáme suroviny z regionu, čím se snažíme podpořit rozvoj místních firem. Dalším z našich cílů je umožnit všem nahlédnout a seznámit s procesem výroby. Provádíme exkurze s komentovanou prohlídkou pro malé i velké skupiny. Chováme se ekologicky a prodáváme pivo v zálohovaných PET obalech, které poté řádně recyklujeme. Podílíme se na různých projektech v regionu a pomáháme v rozvoji začínajícím nebo již zaběhlým podnikatelům a firmám. V našem hostinci najdete příjemnou atmosféru a rodinné zázemí. Vaříme českou i zahraniční kuchyni v moderním pojetí a nebojíme se nových trendů v gastronomii. K jednotlivým druhům piv ladíme i jídlo, které doplní charakteristickou chuť každého piva. A protože co navaříme, to si taky sníme, vaříme z čerstvých a sezónních surovin tak, jak nám to chutná. Hostinec je zasazen do venkovského prostředí bývalého hospodářského dvora. V létě můžete posedět na zahrádce a v zimě v útulném interiéru u teplých kamen.

Více >>

Pivovar Chotěboř

Od roku 2009 se vrátilo vaření piva do Chotěboře. V průmyslové zóně za městem vyrostl na zelené louce moderní pivovar, který však vaří pivo výhradně tradičním českým způsobem včetně spilky a ležáckých tanků. Kapacita je cca 25.000 hl ročně a v roce 2014 pivovar vystavil více než 22.000 hl. Sortiment stojí na spodně kvašených pivech, která se vaří v šesti druzích. 80% výroby je dodáváno na trh v sudech.

Více >>

Pivovar Jihlava

Rok 1860 je datem založení moderního pivovaru stotřiadvaceti právovárečníky za hradbami města. Označení základního kamene místního sortimentu, jedenáctka Ježek, vychází z městského znaku. Pod novými vlastníky po privatizaci pivovar prodělal velkou přestavbu kvasného hospodářství, kterou skoro nepřežil díky finanční zátěži. Od roku 2007 je součástí skupiny Pivovary Lobkowicz a jeho výstav se pohybuje kolem 130 000 hl ročně.

Více >>


Kontakt

Kontaktní adresa:

Luční 127
250 69, Vodochody

Telefon:

+420 602 192 820

E-mail:

info@PivniCesta.cz