Řemeslný pivovar Morava byl založen v roce 2013 na místě bývalé restaurace Morava ve Frýdku-Místku. Od počátku své existence se pivovar soustředí na výrobu piva tradiční českou recepturou, tedy zejména spodně kvašených ležáků. Zkušení sládci se však nebojí ani experimentů, proto během roku připravují také sezónní speciály, jako jsou osvěžující svrchně kvašená piva v létě nebo silnější svrchně kvašené anglické ležáky typu IPA nebo STOUT v chladnějších měsících. Při výrobě spodně kvašených ležáků používáme pouze a výhradně české suroviny, nikdy žádné náhražky a moderní přípravky. Dodržujeme léty prověřené postupy a nikam nespěcháme. Kvašení piva v Řemeslném pivovaru Morava trvá 7-14 dní, poté naše pivo leží v ležáckých tancích vždy 3-4 týdny, ležáky dokonce až 60 dní. Jen díky tomu získá pivo z našeho řemeslného pivovaru ten správný a přirozený charakter a nezaměnitelnou chuť. Proto od nás nečekejte uniformní „europivo“, ale naopak opravdu poctivé a řízné nepasterizované pivo. Takové, jaké pili naši otcové a dědové.
Více >>