Přihlášení | Registrace

Zapomenuté heslo
zážitek ― zábava ― poznání Vstoupit

Přehled pivovarů s prohlídkami


Rodinný pivovar Hendrych

Od srpna 2012 vaří ve Vrchlabí pivovar Hendrych. Zázemí našel v bývalé textilce přímo u hlavní silnice na Špindlerův Mlýn. Moderní pivovar vaří spodně kvašená piva s oznašením H8, H11 a H13, kdy číslovka přestavuje podíl extraktu v mladině. Sortiment doplňuje svrchně kvašený Ale - H16. V objektu je velmi příjemný pivní bar s exkluzivní nabídkou destilátů. Pivo se rychle rozšířilo i do okolí Vrchlabí.

Více >>

Rodinný pivovar Chodovar

Nejstarší písemná zmínka o pivovaru pochází z roku 1573. Současnou podobu získal pivovar v roce 1862. Pivovar je krásně opraven a patří mezi architektonicky nejpovedenější u nás. Celý areál je pojat jako multikulturní prostor a jen málo konkurentů má v areálu tolik akcí během celého roku. Výstav piva kolem 80.000 hl ročně doplňuje stáčení minerální vody a výroba vlastního humnového sladu. Za pozornost rozhodně stojí restaurace Ve skále i s malým muzeem.

Více >>

Rožnovský pivovar

Roku 2010 byl obnoven původní rožnovský pivovar. Jeho historie sahá do roku 1712 a měla skončit v roce 1949. Původním majitelům byly naštěstí budovy vráceny a ti je vrátili k bohulibému užití. Jména dávných vlastníků se promítají do současných názvů. Takže například pšeničná dvanáctka je Žerotín, polotmavá třináctka Rothschild. Roční výstav je cca 1000 hl. Součástí pivovaru jsou i pivní lázně.

Více >>

Řemeslný pivovar Husar

Od roku 2015 se v bývalé historické hospodě „ U nádraží“ nejen čepuje, ale i vaří pivo. V objektu byla v minulosti také obecní prodejna. Po náročné rekonstrukci byla první várka piva v Řemeslném pivovaru HUSAR uvařena v říjnu 2015. Pivovar vaří tradiční česká spodně kvašená piva s technologií otevřené spilky. Sortiment nyní zahrnuje světlá piva stupňovitosti 11° a 12° a polotmavý speciál 13°. Všechna piva jsou nefiltrovaná a nepasterovaná. Další speciály pivovar plánuje. Plánovaný výstav pivovaru je 2.000 hl.

Více >>

Řemeslný pivovar Morava

Řemeslný pivovar Morava byl založen v roce 2013 na místě bývalé restaurace Morava ve Frýdku-Místku. Od počátku své existence se pivovar soustředí na výrobu piva tradiční českou recepturou, tedy zejména spodně kvašených ležáků. Zkušení sládci se však nebojí ani experimentů, proto během roku připravují také sezónní speciály, jako jsou osvěžující svrchně kvašená piva v létě nebo silnější svrchně kvašené anglické ležáky typu IPA nebo STOUT v chladnějších měsících. Při výrobě spodně kvašených ležáků používáme pouze a výhradně české suroviny, nikdy žádné náhražky a moderní přípravky. Dodržujeme léty prověřené postupy a nikam nespěcháme. Kvašení piva v Řemeslném pivovaru Morava trvá 7-14 dní, poté naše pivo leží v ležáckých tancích vždy 3-4 týdny, ležáky dokonce až 60 dní. Jen díky tomu získá pivo z našeho řemeslného pivovaru ten správný a přirozený charakter a nezaměnitelnou chuť. Proto od nás nečekejte uniformní „europivo“, ale naopak opravdu poctivé a řízné nepasterizované pivo. Takové, jaké pili naši otcové a dědové.

Více >>

Slavkovský pivovar

Moderní Slavkovský pivovar byl postaven v roce 2012 na místě bývalého panského pivovaru, z kterého zbyl ještě komín sladovny. Bývalý panský pivovar byl uzavřen v roce 1917. V současné době sortiment spodně kvašených piv doplňuje celá řada speciálů. Místní pivo se čepuje i v několika desítkách hospod v blízkém i vzdálenějším okolí. V objektu je i gurmánská restaurace a pěstitelská pálenice.

Více >>

Sousedský pivovar Bašta

Od roku 2007 je v Nuslích mimořádný gastronomický ostrůvek. Pro cca 80 lidí se vaří v místním pivovárku Bašta pivo. Jméno piva pochází od slavného roku kuchařů a kvalita si s jídlem rozhodně nezadá. V letních měsících je šance na zahrádce, ale jinak lze jen doporučit pro větší skupinu rezervaci. Roční výstav je cca 500 hl a klasickou dvanáctku vždy doplňuje nějaký ten speciálek. Na čepu jsou i točená piva skotských a belgických pivovarů. Perličkou je rozvoz pečených kachen přes " Dáme jídlo " a prodejna kachen a kachních specialit v Sezimově ulici 481/15 v Praze 4. Na prodejně je možné zakoupit Baštovo pivo láhvové i v soudku.

Více >>

Šumavský pivovar

Od roku 2010 má Vimperk opět činný pivovar. Ve městě byly historicky dva provozy. Měšťanský a zámecký (Schwarzenberský), který byl uzavřen až v roce 1967. Šumavský pivovar má varnu o velikosti 250 litrů a roční kapacitu cca 300 hl.  Pivovar vaří tradiční spodně kvašená piva českého typu včetně otevřené spilky.

 

Více >>

Tradiční pivovar v Rakovníku

Pivovar se odkazuje k roku 1454, ale to již bylo ve městě 5 pivovarů. V roce 1454 však bylo městu uděleno právo mílové. O kvalitě tehdejšího piva svědčí dobový reklamní slogan" Jeden papež v Římě, jeden přístav v Ankově, jedna věž v Kremoně a jedno opravdové pivo z Rakovníka". Současný pivovar stojí od roku 1867 v objektu bývalých kasáren a v posledních letech prodělal rozsáhlou vydařenou rekonstrukci. Pivo se vaří klasickým spodním kvašením českého typu s využitím otevřené spilky. Výstav míří v posledních letech rychle nahoru a atakuje 100.000 hl. Nejvyšší výstav v roce 1990 200.000 hl byl vystřídán strmým pádem. A v letech 1997-2004 byl pivovar dokonce zcela uzavřený. Jako jeden z mála se však dokázal vrátit na pivní mapu. Na trhu se pivo prodává pod obchodní značkou Bakalář, Černovar a Pražačka.

Více >>

Únětický pivovar

Únětice byly osídleny již od neolitu a možná si ze školy pamatujete i na tzv. únětickou kulturu. Panství patřilo Metropolitní kapitule u sv. Víta a pivovar zde fungoval od 16. století do roku 1949. Na stejném místě byl obnoven v roce 2010. Roční výstav je cca 1500 hl a pivovar zásobuje nejen místní restauraci, ale i řadu hostinců v Praze a okolí. Základem sortimentu je Únětické pivo 10 % a 12%, která jsou příležitostně doplňována několika speciály.

Více >>


Kontakt

Kontaktní adresa:

Luční 127
250 69, Vodochody

Telefon:

+420 602 192 820

E-mail:

info@PivniCesta.cz